Ansök

Välkommen! Här börjar din väg till att bli årets stipendiat i Queen Silvia Nursing Award.

Ansökningstid?

Ansök 1.9 – 13.11.2020 på svenska, finska eller engelska.

För vem? 

Sjuksköterskestuderande, sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor.

Varför söka? 

För att förbättra COVID-19-vården och bidra till framtidens utveckling av vård och omsorg i ett unikt internationellt täckande nätverk.

 • Stipendium värde 6 000 EUR
 • Internationellt internship 2021
 • Personligt diplom tilldelat av H.M. Drottning Silvia
 • Omnämnande i lokal och internationell media
 • Ceremonier tillsammans med nationella partners

Efter första urvalet får finalisterna en möjlighet att presentera sig för juryn, som därefter utser en värdig vinnaren (vinnaren presenteras 23 december). Kom ihåg – ingen idé är för liten! Du kan skicka in flera idéer under samma ansökningsperiod.

Queen Silvia Nursing Award är ett stipendium för sjuksköterskestuderande och sjuksköterskor som vill vara med och bidra till framtidens utveckling av vård och omsorg. Som stipendiat får du motta ett stipendium om 6 000 EUR samt en utmärkelse från H.M. Drottning Silvia under en ceremoni i Stockholm. Dessutom får du möjlighet att delta i spännande evenemang, möta intressanta människor och får ett försprång i din karriär som sjuksköterska genom ett unikt anpassat internship hos samarbetspartners i såväl Sverige som utomlands.

NYHET!

I år tillåts nomineringar, så passa på att tipsa oss om en vän eller kollega som sitter med en idé eller lösning som kan förbättra COVID-19-vården.

Om du har en fundering, ta del av våra vanligaste frågor och svar här

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för framtida information:

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer