Bonnier Healthcare nu en del av Queen Silvia Nursing Award Sverige och Finland – copy

26 oktober, 2020
Kommentarer inaktiverade för Bonnier Healthcare nu en del av Queen Silvia Nursing Award Sverige och Finland – copy

Bonnier Healthcare – Nordens ledande patientnätverk – går samman med Queen Silvia Nursing Award Sverige och Finland 2020. Bonnier Healthcare är specialiserade på digitalt lärande (e-learning) till olika yrkesgrupper inom vård, skola, omsorg och näringsliv i Skandinavien. Med Östersjöregionen som hemmamarknad och en omsättning på cirka 300 MSEK, ingår Bonnier Healthcare i koncernen Bonnier AB som driver 175 bolag i hela 15 länder:

 • Bonnier Academy, Bonnier Pharma Insights, Medibas och Netdoktor i Sverige
 • Netlääkäri.fi i Finland
 • Dagens Medicin och Netdoktor.dk i Danmark
 • Dagens Medisin och Norks Helseinformatikk i Norge
 • Meditsiiniuudised och Terviseuudised i Estland

Deras verksamheter sträcker sig även till Polen, Tyskland och Slovenien.

Fredrik Andersson, VD på Bonnier Healthcare.

”Bonnier Healthcare är dedikerade till att förbättra vården med patienten i centrum genom att erbjuda evidensbaserade informationstjänster för alla parter inom vård och life science. Vi har bred kompetens med ledande experter inom digitalisering, datavisualisering & analys, marknad, media & PR, pedagogik och vård för både patienter och vårdgivare. Tillsammans skapar vi en bättre vård, tillsammans gör vi skillnad” säger Fredrik Andersson, VD för Bonnier Healthcare.

Fredrik fortsätter, ”Under det kommande året gör vi en större satsning på Bonnier Healthcare där fokus kommer att ligga framförallt på demensdiagnosen Alzheimers, i ett försök att förbättra hela vårdkedjan för patienten. Våra resurser kommer att tillgängliggöras för flera parter inom vården med syftet att låta fler ta del av högkvalitativt innehåll, digital utbildning och andra viktiga resurser, som i sin tur kan leda till en ökad livskvalité för någon som lever med en demensdiagnos.”

Som ett digitalt bolag i framkant uppmärksammar Bonnier Healthcare gärna initiativ som för den svenska vårdens utveckling framåt. När en idé har utvecklats till en innovation är den ofta skapad ur händerna på någon som lever med en utmaning i verkliga livet. Bonnier Healthcare är därför oerhört stolta över att samarbeta med Queen Silvia Nursing Award och hoppas kunna bidra till att hitta framtidens banbrytande innovationer som just nu bara väntar på att bli upptäckta.

”Vi är glada att inleda ett samarbete med Bonnier Healthcare. Det finns starka synergier bakom Netdoktor.se och Netlääkäri.fi med Queen Silvia Nursing Award. Att göra den digitala hälsovården mer tillgänglig för patienter och deras anhöriga, inte minst för personer som lever med en demensdiagnos gör stor skillnad. Jag har under mina år som sjuksköterska upptäckt att det är oerhört viktigt att vården och omgivningen anpassas för att möta varje patient på personnivå” säger Petra Tegman, VD för Swedish Care International.

Personcentrerad vård är också en av grundstenarna bakom initiativet Queen Silvia Nursing Awards, där delad kunskap är den bästa vägen till att öka livskvaliteten för dem som behöver vård i vardagen. Framförallt under COVID-19 då vården har ställts på sin spets och allt större patientgrupper kräver omhändertagande.

QUEEN SILVIA NURSING AWARD

Queen Silvia Nursing Award lyfter en av våra största framtida globala utmaningar –en åldrande befolkning och behovet av äldre- och demensomsorg av högsta kvalitet. Stipendiet motiverar sjuksköterskor att bli innovatörer inom vårdutvecklingen, samtidigt som det bygger och främjar kompetens inom professionell omvårdnad.

Queen Silvia Nursing Award grundades 2013 som en gåva till Hennes Majestät Drottning Silvia för att uppmärksamma hennes långvariga arbete och stöd för äldre- och demensvård.

COVID-19 FOKUS

Queen Silvia Nursing Award tar emot ansökningar från sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter från Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Litauen och Amerika (via University of Washington School of Nursing).

Årets upplaga av Queen Silvia Nursing Award fokuserar på COVID-19 vårdmiljöer. Alla sjuksköterskor som är intresserade av att ansöka om stipendiet på 60 000 kronor måste skicka in en idé eller en lösning som kan förbättra vårdresponsen inom ramen för arbetet kring COVID-19-vård. Det är särskilt meriterande om idén eller lösningen gynnar vården och livskvaliteten för äldre eller personer som lever med demens.

Genom ett nätverk av nationella och lokala samarbeten har Queen Silvia Nursing Award utsett över 20 nationella stipendiater och fått tusentals ansökningar som belyser behovet av professionell omvårdnadskompetens inom äldreomsorg. GoesArt ansluter sig till andra partners för Queen Silvia Nursing Award Sverige så som Johanniterorden i Sverige, Home Instead, Attendo, Medicover, Nordnet, Vårdväskan, Color4Car, Oriflame, Bonliva, Svensk Sjuksköterskeförening, Hemsö, Puls & Träning och Proxident.

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer