DEN 15 SEPTEMBER ÖPPNAR ANSÖKNINGSPORTALEN TILL QUEEN SILVIA NURSING AWARD, STIPENDIET FÖR SJUKSKÖTARSTUDENTER.

14 augusti, 2017
Kommentarer inaktiverade för DEN 15 SEPTEMBER ÖPPNAR ANSÖKNINGSPORTALEN TILL QUEEN SILVIA NURSING AWARD, STIPENDIET FÖR SJUKSKÖTARSTUDENTER.

Nu är det snart åter dags för Finlands alla sjukskötarstudenter att visa sina kreativa sidor och skicka in idéer som bidrar till en bättre vård och omsorg av äldre.

Varje år utses utav landets alla sjukskötarstudenter en stipendiat som får motta Queen Silvia Nursing Award från H.M. Drottning Silvia under en ceremoni i Stockholm. Utöver hedersutmärkelsen får stipendiaten även ett stipendium om 6 000 euro  samt möjlighet att delta i ett unikt anpassat internship hos samarbetspartners i såväl Finland som utomlands.

Stipendiet kan sökas av alla i Finland som studerar en sjukskötarutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Man söker stipendiet genom att skriva och skicka in en idé eller innovation som vid realiserande skulle bidra till att skapa en förbättrad vård och omsorg av äldre.

Ansökningsperioden kommer vara öppen från 15 september till mitten av november då toppdeltagarna kommer att få presentera sin idé inför en jury bestående av samarbetspartners till projektet. Den slutgiltiga stipendiaten offentliggörs sedan på H.M. Drottning Silvias födelsedag den 23 december.

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer