Finska Minnesförbundet stödjer Queen Silvia Nursing Award Finland

22 oktober, 2020
Kommentarer inaktiverade för Finska Minnesförbundet stödjer Queen Silvia Nursing Award Finland

Finska Minnesförbundet stödjer den finska upplagan av Queen Silvia Nursing Awards under 2020 – 2021. Förbundet grundades 1988 med målet att erbjuda hjälp och assistans för personer med minnessjukdomar och deras närstående.

Minnesförbundet består av två nationella kontor och 43 lokala föreningar över hela Finland med fler än 14 500 medlemmar. På nationell nivå arbetar föreningen med följande mål:

  • Förbättra livskvalitén för personer som lever med en demenssjukdom och deras närstående.
  • Belysa de juridiska, ekonomiska och sociala rättigheterna som personer med en demenssjukdom har.
  • Utveckla olika stödfunktioner som personer med en demenssjukdom (som Alzheimers) och deras närstående kan behöva.
  • Utbilda professionella inom sjukvårdssektorn.
  • Påverka till förbättring av attityder mot personer som lever med en demenssjukdom.
  • Påverka den politiska debatten kring demens.

Katariina Suomu, Verksamhetschef för Minnesförbundet, säger; ”Jag är väldigt stolt att Minnesförbundet har valt att stödja Queen Silvia Nursing Awards program i Finland. Genom att uppmärksamma stipendiet får vi möjlighet att tala om vikten av sjuksköterskor och nya idéer relaterat till äldreomsorgen och demensvården. De nordiska länderna är välkända för sitt välfärdssystem och sin höga kvalitet på vården, men det finns alltid en möjlighet att bli ännu bättre. Äldre, och personer med en demenssjukdom, ses allt för ofta som en börda i samhällsdiskussioner. Vi borde välja att se på våra äldre som en viktig och utmanande utmaning istället.”

Petra Tegman, VD på Swedish Care International tillägger; ”Att få ta del av den kunskap, expertis och det nätverk som föreningar likt Minnesförbundet har är oerhört viktigt i våra ambitioner att nå vår vision inom Queen Silvia Nursing Award – att uppmuntra duktiga sjuksköterskor att söka sig till en framtida karriär inom äldreomsorg och demensvård. Minnesförbundet i Finland har i mer än 30 år genom sina lokalföreningar hjälpt den finska befolkningen med värdefull kunskap och volontärverksamhet samtidigt som de arbetar för att påverka och informera politiker. Att arbeta med Katariina och hennes team är en fantastisk möjlighet för Queen Silvia Nursing Award för att driva en mer öppen dialog om kognitiva sjukdomar och behovet av sjuksköterskekunskap inom detta område något som visat sig extra viktigt under pandemin.”

Om Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award belyser en av de största utmaningarna relaterat till vår belyser en av de största utmaningarna inom vår globala framtid – den åldrande befolkningen och behovet av kompetens inom äldre och demensvården. Stipendiet motiverar sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter att bli innovatörer för utveckling av sjukvården samtidigt som de förbättrar sin kunskap inom professionen.

Stipendiet grundades 2013 som en gåva till Hennes Majestät Drottning Silvia tack vare hennes långvariga engagemang för att utveckla och förbättra vården av äldre och personer med demenssjukdomar.

Finland har genom åren uppmärksammat flera talangfulla sjuksköterskor genom Queen Silva Nursing Award sedan 2014. Vinnare har bland annat varit Janina Viitasaari från Metropolia University (2019) och Maiju Björqkvist från Vaasa University (2018).

2020 COVID-19 fokus

Queen Silvia Nursing Award accepterar ansökningar från sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter från Sverige, Finland, Polen, Tyskland. Litauen och USA via Universitet Washington School of Nursing.

2020 års upplaga av Queen Silva Nursing Award fokuserar på COVID-19 inom sjukvården. Alla sjuksköterskor som är intresserade av att ansöka om stipendiet på 6000 € måste bidraga med en ide eller lösning som gynnar vården av personer med COVID-19. Extra meriterande är om det ansökande bidraget leder till förbättring av vården och därmed livskvalitén hos äldre och personer med demenssjukdom.

Genom ett nätverk av nationella och lokala sponsorer har Queen Silvia Nursing Award delat ut fler än 20 stipendier och tagit emot över tusen ansökningar som alla belyser behovet av ökad professionell kunskap vid arbetet med äldre patienter.

Minnesförbundet ansluter sig till andra finska sponsorer så som Konstsamfundet, Attendo, Elisa, Nordnet, Oriflame, Color4Care, Puls & Träning och Vårdväskan.

Läs mer om Minnesförbundet: www.muistiliitto.fi

Läs mer om ansökningsprocessen: www.queensilvianursingaward.fi

Comments are closed.

About Us

Ut non nulla mi, eget imperdiet sem. Nam lacus ligula, venenatis vel aliquet eu, venenatis congue magna. Sed rutrum faucibus semper.

  • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

    Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
    Läs mer

  • STIPENDIETS SYFTE

    Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
    Läs mer