H.M. DROTTNING SILVIA DELADE UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD UNDER CEREMONI PÅ KUNGL. SLOTTET

19 april, 2017
Kommentarer inaktiverade för H.M. DROTTNING SILVIA DELADE UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD UNDER CEREMONI PÅ KUNGL. SLOTTET

I år tilldelas stipendiet Queen Silvia Nursing Award Michelle Ena från Novia University of Applied Sciences i Finland, Saga Wahltsröm från Mälardalens Högskola i Sverige, samt Natalia Duszeńska från Medical University of Warsaw i Polen.

Juryn utsåg Michelle till årets Finska stipendiat med följande motivering:           

” Michelles idé om hur vitala funktioner kan mätas enkelt skulle främja äldres upplevelse av trygghet, samt ge vårdgivaren underlag till en bättre behandling. Idén är genomtänkt, även utseendet på produkten hade beaktats. Michelle har tagit hänsyn till många aspekter och problem som kunde lösas med hennes idé. Michelle är en god ambassadör för stipendiet och en utmärkt förebild för andra sjukskötarstuderande eftersom hon är intresserad av äldreomsorg och motiverad att utveckla sin professionella kompetens.”

Michelle, 20, från Kronoby i Norra Österbotten studerar till sjuksköterska på yrkeshögskolan Novia. Michelle får den 19 April ta emot en utmärkelse från Hennes Majestät Drottning Silvia under en ceremoni på Kungl. Slottet tillsammans med stipendiaterna från Sverige och Polen.

Queen Silvia Nursing Award delades ut för första gången 2013 i Sverige och delas sedan 2014 även ut i Finland. Stipendiet syftar till att möta en av framtidens största vårdutmaningar genom att tillhandahålla nya idéer och kompetenser inom vård och omsorg av äldre. Målet är att öka statusen för både utbildningen till sjuksköterska liksom yrket i sig.

Stipendiet omfattar 6 000 € samt deltagande i ett specialutformat internship inom vård- och omsorgssektorn hos svenska och internationella partners. Utmärkelsen delas årligen ut till en student som bidrar med en idé som kan förbättra vård och omsorg av äldre. I år genererade stipendiet över 200 idéer från sjuksköterskestudenter runt om hela Sverige. Idéerna har kontinuerligt utvärderats av studenterna själva, och en slutgiltig bedömning gjordes av en jury bestående av partners från vård och omsorg.

Stipendiet har möjliggjorts av samarbetspartners som representerar olika områden inom social- och hälsovårdssektorn samt näringslivet. Huvudpartner till Queen Silvia Nursing Award i Finland är Sopimusvuori Oy som till exempel producerar och utvecklar boendeservice för personer med minnessjukdomar. De övriga samarbetspartners är Folkhälsan Välfärd Ab, Suomen Sairaanhoitajaliitto Ry, Sjuksköterskeföreningen i Finland Rf, Oy SCA Hygiene Products Ab, Nordnet och Viking Line. En digital plattform för ansökningar har utvecklats av People2join.

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer