H.M. DROTTNING SILVIA DELADE UT QUEEN SILVIA NURSING AWARD

Tre sjuksköterskestudenter fick ta emot Queen Silvia Nursing Award under en ceremoni på Kungliga Slottet i Stockholm den 19 April. Det är femte året i rad som stipendiet delas ut till sjuksköterskestudenter som bidragit med idéer kring en förbättrad vår och omsorg av äldre.

I år tilldelas stipendiet Katri Sajama från Tammerfors Yrkeshögskola i Finland, Rebecca Eriksson från Röda Korsets Högskola i Sverige, Aldona Reczek-Chachulska från Pomeranian Medical University in Szczecin i Polen och Berit Ehmann från Evangelische Fachschule für Altenpflege i Tyskland,

Under ceremonin fick stipendiaterna tillfälle att presentera sig själva och sin idé som de sökte stipendiet med. Som stipendiater får de ett individuellt anpassat internship och 6 000 €. Under ceremonin fick de motta sin utmärkelse av H.M Drottningen som även talade om den utmaning som vi alla står inför när det gäller demensvård i världen och hur långt en sjukskötarutbildning kan en i livet. På ceremonin närvarade även talman Paula Risikko som är stipendiets beskyddare i Finland.

Årets Finska stipendiat, Katri Sajama får stipendiet för sin idé om en ”smart dörr”, juryn gav följande motivering för sitt val:

”Katris idé förenar empati och teknologi, och påvisar en innovativ och genomförbar lösning”

Sajama och studerar första året till sjukskötare och har sedan tidigare även en utbildning inom metallsmide och hälsoteknik.

Foton: Yanan Li

 

 

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer