Intervju med finalist Ellen Ahlström

I fjol kom Ellen Ahlström från Yrkeshögskolan Arcada till final i Queen Silvia Nursing Award med sin idé. Vi intervjuade Ellen som berättar nedanför om sig själv samt sin idé. Du kan bekanta dig med Ellens idé på vår nya e-boken som du kan läsa här.

Berätta lite om dig själv!

Ellen Ahlström, 25 år, studerar till akutvårdare på yrkeshögskolan Arcada i Helsingfors. Älskar sport och fritid. Spelar fotboll på ledig tid.

Berätta om din ide!

Min idé bygger på ett assistent-bokningssystem online. För att äldre eller personer med särskilda behov lätt och snabbt skall få tag på en assistent. För att sedan försöka skapa en närmare och mer långvarig kontakt mellan assisten och klient.

Varför sökte du stipendiet?

Den grundliga orsaken var att min lärare i företagsamhet tyckte jag skulle ställa upp med mitt bidrag som jag och en klasskompis hade kastat ihop på en lektion. Idén växte sig större och jag försökte verkligen sätta mig in i allting ordentligt för att också kunna lära mig någonting utav det.

Varför vill du jobba som sjukskötare/inom vården?

Jag vill jobba inom vården för att förstås kunna hjälpa människor och göra en skillnad för andra människor. Och just inom akutvård för att jag tycker om utmaningar och uppgifter som kräver problemlösning och både fysisk och mental styrka.

Vad har du för tips till de som ska söka stipendiet i år?

Lägg i en växel till, ingen kan förlora på din idé. Det finns inga dumma idéer och allting är värt det sist och slutligen! Med tanke på att en så liten idé senare kan växa till någonting riktigt framgångsrikt.

 

Har du också en idé som du tror kan förbättra och förnya? Sök stipendiet!

Arcada

Bild: Valtteri Kantanen/Arcada

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer