Nu efterlyses nya idéer för äldrevård från sjukskötarstuderande

Queen Silvia Nursing Award delas ut för andra året i rad i Finland 

Queen Silvia Nursing Award delas återigen ut i år av Swedish Care International med samarbetspartners. Stipendiet tilldelas årligen en sjukskötarstuderande i Finland och en i Sverige. Ansökningsperioden börjar den 31 augusti 2015.

Queen Silvia Nursing Award skall bemöta en av framtidens största utmaningar, befolkningens åldrande, genom att främja nya innovationer och kunskapsutveckling inom vård och omsorg. Stipendiet tilldelas den sjukskötarstuderande som föreslår den bästa nya idén för äldrevård eller social- och hälsoservice för de äldre.

Queen Silvia Nursing Award instiftades i Sverige som en gåva till H.M. Drottning Silvia på hennes 70-årsdag år 2013. Den första finska stipendiaten utsågs i 2014. Under de två senaste åren har studerande från både Finland och Sverige lämnat in över 800 idéer, och några av de bästa har nu samlats i en e-bok.

Vi är jättenöjda med hur väl stipendiet mottagits och tror att vi detta år kommer slå rekord i antalet inkomna kvalitativa idéer”, säger Karin Lind-Mörnesten, VD, Swedish Care International.

Queen Silvia Nursing Award omfattar ett stipendium om 6 000 euro samt ett individuellt anpassat internship. Internshipet kommer att genomföras både i Finland och utomlands med syfte att ge stipendiaten kunskap om vård och omsorg av äldre, ur fler olika perspektiv. Stipendiaterna annonseras den 23 december, och de tilldelas pris av H.M. Drottning Silvia i Stockholm under våren 2016.

Stipendiet har möjliggjorts av samarbetspartners som representerar olika områden inom social- och hälsovårdssektorn. Huvudpartner till Queen Silvia Nursing Award i Finland är Sopimusvuori Oy som till exempel producerar och utvecklar boendeservice för personer med minnessjukdomar. De övriga samarbetspartners är Folkhälsan Syd Ab, Suomen Sairaanhoitajaliitto ry, Sjuksköterskeföreningen i Finland rf, Oy SCA Hygiene Products Ab ja Nordnet. En digital plattform för ansökningar har utvecklats av Innopinion Oy.

 Kontakt:

VD Karin Lind-Mörnesten, Swedish Care International: karin.lind.mornesten[at]sci.se, +46 (0)70 2288200

Projektkoordinator Sanna Parrukoski: sanna.parrukoski[at]sopimusvuori.fi, +358 (0)10 526 6013

För mer information:

www.queensilvianursingaward.fi

www.facebook.com/QueenSilviaNursingAwardFinland

www.sci.se

E-bok ”The Queen Silvia Nursing Award Idea Book”

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer