QSNA Prisceremoni

PRESSMEDDELANDE: DROTTNING SILVIA DELAR UT STIPENDIUM – FINSK STUDENT VILL MINSKA ENSAMHET BLAND ÄLDRE

Sjuksköterskestuderande Elias Kallio kommer att ta emot Queen Silvia Nursing Award av H.M. Drottning Silvia vid en ceremoni i Stockholm på tisdag den 17 mai, 2016 klockan 10.00 på Aula Medica, Karolinska Institutet.  Priset ges för en idé som visar hur vård och omsorg av äldre kan förbättras. Det är andra året i rad som stipendiet delas ut till en finsk studerande.

23-årig Elias Kallio belönas för sin idé ”Webbsida för att minska ensamhet bland äldre”. Syftet med Kallios idé är att sammanföra äldre och deras anhöriga, frivilliga, tjänsteleverantörer och andra personer och organisationer som arbetar med äldre. På så sätt ska upplevelsen av ensamhet minska hos äldre. Kallio, som ursprungligen kommer från Kempele, studerar till sjukskötare vid Tammerfors Yrkeshögskola där han kommer att ta examen i början av sommaren.

Vid ceremonin i Stockholm delas priset ut också till Pernilla Rönntoft, årets Queen Silvia Nursing Award  stipendiat i Sverige.

_YN_8408

Queen Silvia Nursing Award instiftades av Swedish Care International (SCI) med anledning av H.M. Drottning Silvias 70-årsdag den 23 december 2013. Stipendiets syfte är att bidra till att möta en av framtidens största utmaningar, vård och omsorg om de äldre, genom att tillhandahålla idéer och kompetens för god och uthållig global vård med fokus på äldre. Stipendiets beskyddare i Finland är Riksdagens andre vice talman Paula Risikko.

Queen Silvia Nursing Award delas årligen ut till en sjuksköterskestuderande i Finland och en i Sverige. Priset omfattar ett stipendium om 6 000 euro samt ett individuellt anpassat internship. Internshipet genomförs både i Finland, Svergie och  andra länder med syfte att ge stipendiaten kunskap om vård och omsorg av äldre, ur flera olika perspektiv.

Bakom stipendiet står Swedish Care International samt en grupp av samarbetspartners. Huvudpartner till Queen Silvia Nursing Award i Finland är Sopimusvuori Oy. Övriga samarbetspartners är Folkhälsan Välfärd Ab, Suomen Sairaanhoitajaliitto ry, Sjuksköterskeföreningen i Finland rf, Oy SCA Hygiene Products Ab, Nordnet och Viking Line. Den digitala plattformen för ansökningarna har utvecklats av Innopinion Oy.

 

För mer information kontakta  Project Manager Karolina Popova, SCI: karolina.popova@sci.se, t. +46 (0)70 254 6467

Comments are closed.

 • Kontakta oss

  SWEDISH CARE INTERNATIONAL AB
  Gyllenstiernsgatan 12, 115 26 Stockholm
  www.sci.se

 • QUEEN SILVIA NURSING AWARD

  Instiftades som gåva till H.M. Drottning Silvia på 70-årsdagen den 23 december 2013 av Swedish Care International och våra partners.
  Läs mer

 • STIPENDIETS SYFTE

  Priset syftar till att skapa attraktivitet, kreativitet och möjlighet för sjuksköterskestudenter att bidra med idéutveckling och förslag till framtidens vårdutmaningar inom äldre- och demensomsorgen.
  Läs mer